lundi 26 octobre 2009

l'aurelha sensa òbras, mòrta es

Divendres que ven anarai au concert das Brassens Not's Dead. Son nombroses los que dison qu'es de merda e que te chaplan lo paure «tonton Georges». Ieu vos dise que los fau pas escotar an aqueles. Demòre a 50 metras de l'ostau natalenc de B. Aquò vos fa una bèla gamba, non?? Rai, (coma diriá lou capoulièr de la fila d'anchoio), ont ne siáu?

Tot aquò per vos dire «chers lecteurs» que l'autre jorn ère a cosinar la granda especialitat Setòria das fins de meses que començan lo 10 es a dire «lepatàlaiga», ou en version zupìena «lepatares». Se coneissètz pas la recepta daissatz un comentari sus aqueu blòg, siáu segur l'autor fará un article sus aquela especialitat dau trepador «setoy». Coma ère sol, metère la musica un pauc forteta. Cantave coma un falord «les imbeciles heureux qui sont nés quelque part».Quora l'aiga de la caçairòla se metèt a vessar. Levère lèu-lèu, lo «sant graal» de la gastronomia, de l'agaza pel pausat,,, mai ont? I aviá pas cap de plaça dins la cosina. Au cap d'un chifratge long dau temps que te fau per te brutlar la man causiguère de la metre pel sòu.

Quant tornère per barar l'agaza que vegère a l'entorn dau fogal... d'aiga. Mai l'aiga espandida aquí sus la cosinièra dessenhava lo retrach de Brassens. Se me cresètz pas, me creiretz quant vos dirai que mema la santa pipa èra apareguda.


Per clavar:

1) Escotar de Brassens not's dead en fasent la coisina te far tornar viure lo Georges.

2) Alara merda als mauparlants e sachètz que Bransens not's dead!!


3 commentaires:

  1. Mestre Foret es la pròva de Dieu existís! Sauvara lo mond.

    RépondreSupprimer
  2. La recèpta, la recèpta! Volem la recèpta (e tastar, encara miélher). Quin vin m'aconselhariás per acompanhar aquesta granda especialitat????

    RépondreSupprimer
  3. Lo cant das olivièrs un bon vin a 1€40 a cada espiçariá dau canton...

    RépondreSupprimer